Doradztwo technologiczne i strategiczne
Sukces przedsięwzięć inwestycyjnych, jak i bieżącej działalności zakładu mleczarskiego opiera się na umiejętności wykorzystania potencjału technologii procesowych, środków produkcji, możliwości pracowników i otaczającego środowiska oraz specyfiki rynku.
Oferujemy kompleksowe podejście do realizacji założonych potrzeb biznesowych:
-
Technologiczne doradztwo w zakresie produkcji, serów twardych (typ gouda, maasdam, ementaler itp.)
-
Technologiczne doradztwo w zakresie produkcji serów typu pasta filata (mozzarella, pizza cheese)
-
Technologiczne doradztwo w zakresie produkcji serów topionych (kiełbaski, smarowne, plastry, bloki, analogowe, śmietankowo-twarogowych)
-
Technologiczne doradztwo w zakresie produkcji twarogów oraz cottage cheese
-
Analizę wydatków produkcyjnych
- Doradztwo w zakresie optymalizacji procesów produkcyjnych, ukierunkowane na zwiększenie wydajności
- Analizę bilansu surowcowego w ujęciu globalnym dla całego zakładu
- Identyfikację obszarów, w których generowane są istotne straty, wraz z opracowaniem planu działań korygujących
- Doradztwo w zakresie specyfiki poszczególnych rynków exportowych, produktów, oczekiwań klientów
- Rozwiązywanie sytuacji kryzowych, właścicielskich, przejęć i połączeń oraz restrukturyzacji