Doradztwo technologiczne i strategiczne

Sukces przedsięwzięć inwestycyjnych, jak i bieżącej działalności zakładu mleczarskiego opiera się na umiejętności wykorzystania potencjału technologii procesowych, środków produkcji, możliwości pracowników i otaczającego środowiska oraz specyfiki rynku.

Oferujemy kompleksowe podejście do realizacji założonych potrzeb biznesowych:

  1. Technologiczne doradztwo w zakresie produkcji, serów twardych (typ gouda, maasdam, ementaler itp.)

  2. Technologiczne doradztwo w zakresie produkcji serów typu pasta filata (mozzarella, pizza cheese)

  3. Technologiczne doradztwo w zakresie produkcji serów topionych (kiełbaski, smarowne, plastry, bloki, analogowe, śmietankowo-twarogowych)

  4. Technologiczne doradztwo w zakresie produkcji twarogów oraz cottage cheese

  5. Analizę wydatków produkcyjnych

  1. Doradztwo w zakresie optymalizacji procesów produkcyjnych, ukierunkowane na zwiększenie wydajności
  2. Analizę bilansu surowcowego w ujęciu globalnym dla całego zakładu
  3. Identyfikację obszarów, w których generowane są istotne straty, wraz z opracowaniem planu działań korygujących
  4. Doradztwo w zakresie specyfiki poszczególnych rynków exportowych, produktów, oczekiwań klientów
  5. Rozwiązywanie sytuacji kryzowych, właścicielskich, przejęć i połączeń oraz restrukturyzacji

Nasze wieloletnie doświadczenie, bogata wiedza oraz umiejętności, umożliwiają nam wypracowywanie optymalnych, wydajnych i niestandardowych rozwiązań w branży mleczarskiej.
Dzięki nam możesz ograniczyć ryzyko i szybciej osiągnąć oczekiwane efekty.